Kelmid kasutasid suveniirraha ka Haapsalus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Toomas Huik.

Eile andis politsei teada Pärnumaal registreeritud suveniirraha kasutamise juhtumist. Nüüdseks on sarnane sündmus registreeritud ka Läänemaal.

Laupäeval kella 9 paiku õhtul sisenesid Haapsalus Sadama tänava puhkeasutusse kaks noormeest, kellest üks soovis vahetada Eesti kroonideks 100 eurot, mida asutuse töötaja talle võimaldas.

Hiljem selgus, et 100 eurot on tegelikult suveniirraha kujutav paberisedel.

Politsei on alustanud juhtumi asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust kelmust käsitleva paragrahvi alusel ning menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Lääne prefektuuri Haapsalu kriminaaltalituse juht Ahti Olesk juhib kõigi kaubandus- ja teenindusettevõtete töötajate tähelepanu, et sularahatehinguid tehes tuleb olla väga tähelepanelik.

Tihti leiavad kelmused aset õhtusel ajal ja hämarates ruumides, kus  ei ole võimalk rahatähte lähemalt uurida ning inimeste tähelepanu on hajunud.

Kuid enne, kui asute sularahatehinguid teostama, tuleb kindlasti veenduda, et rahatähel on turvaelemendid olemas.

«Kelmid kasutavad ära nende inimeste teadmatust, kes ei puutu välisvaluutaga tihti kokku, seetõttu tasub  ettevõtte juhtidel leida võimalus oma töötajaid koolitada või töötajate teadmisi lihvida, et tulevikus mitte taolistesse olukordadesse sattuda,» sõnas Olesk.

Praegu on meil veel kehtiv Eesti kroon ning ettevõtjad ei ole kohustatud välisvaluuta eest tehingud tegema.

«Kui teil tekib vähimgi kahtlus, et tegemist ei pruugi olla õige maksevahendiga, siis on teil õigus tehingut mitte teha. Teile pakutud kahtlastest maksevahenditest tuleb kindlasti teada anda politseile,» tuletas Olesk meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles