Tallinnas harjutatakse suurõppusel reageerimist keemiarünnakule

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiarelvade ohtlikkusest teavitav plakat.
Keemiarelvade ohtlikkusest teavitav plakat. Foto: SCANPIX

Sisekaitseakadeemias toimub täna suurõppus, mille käigus testitakse erinevate riikide sisejulgeoleku valdkonna struktuuriüksuste koostöövalmidust tulemaks toime laiaulatusliku keemiakatastroofiga Tallinnas.

Tegemist on seni suuremahulisima virtuaalkeskkonnas toimuva õppusega, mis on suunatud sisejulgeoleku ressursside testimiseks kriisisituatsioonis.

Õppuse eesmärgiks on kaardistada keemiarünnakuga seotud  sündmustele reageerimise ja tagajärgede likvideerimise Euroopa parimad praktikad ning koostada nende põhjal seitsme Euroopa riigi analüüs. Õppusel osalevad valdkonna tippspetsialistid Eestist, Belgiast, Tšehhist, Hollandist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Iirimaalt, Hispaaniast, Rootsist, Suurbritanniast ning õppuse aluseks oleva projekti juhtpartnerid Itaaliast.

Sisekaitseakadeemia Innovaatiliste Haridustehnoloogiate Keskuse juhi ja projekti Eesti-poolse koordinaatori Marek Linki sõnul on tegemist Euroopas ainulaadse õppusega, mis ühendab erinevate riikide professionaalide teadmised ning virtuaalse reaalsuse. «Uute virtuaalsete metoodikate kasutamine võimaldab meil senisest efektiivsemalt teostada keerukaid õppusi, et paremini valmistuda võimalike kriiside tagajärgede likvideerimiseks või ärahoidmiseks. Seni oli sellises mastaabis õppuste läbiviimine praktiliselt võimatu, arvestades õppuseks kuluvat aega ja raha,» selgitas Link.

Õppus toimub Euroopa Liidu poolt rahastatud projekti CBRNE integrated responce raames, mis viiakse ellu Itaalia San`t Ana ülikooli, Rooma Ülikooli, Itaalia sisejulgeoleku agentuuride, Hollandi EsPeria uuringukeskuse ja sisekaitseakadeemia vahelise koostööna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles