President nimetas ametisse uue valitsuse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna Kadriorus peaministrikandidaat Taavi Rõivase ja teiste ministrikandidaatidega, misjärel nimetas ta uue valitsuse ametisse.

«Nagu ütlesin iseseisvuspäeval: Eesti edu aluseks on julgeolek, haridus ja tervis. Kõik muu tuginebki sellele,» rõhutas president Ilves uue valitsuse poole pöördudes.

Ta märkis, et Eesti on kaitstud. «Meil on tõhus riigikaitse ning tugevad liitlassidemed NATOs ja Euroopa Liidus. Iga inimene Eestis on tähtis. Eestile on oluline, et iga siin elav inimene saaks hakkama ja keegi ei tunneks üksijäetust,» lausus ta ning lisas, et need põhimõtted on ka uue valitsuse töökavas.

Ilves avaldas lootust, et Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide valitsus on tegus ja tugev, ning soovis uuele valitsusele jõudu ja tulemuslikku koostööd.

Reformierakonnast kuuluvad uude valitsusse peaminister Taavi Rõivas, keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kultuuriminister Urve Tiidus, rahandusminister Jürgen Ligi, siseminister ja regionaalminister Hanno Pevkur, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ning välisminister Urmas Paet.

SDEst sai haridus- ja teadusministriks Jevgeni Ossinovski, justiitsministriks Andres Anvelt, kaitseministriks Sven Mikser, majandus- ja kommunikatsiooniministriks Urve Palo ja sotsiaalministriks Helmen Kütt. Samasse erakonda kuulub ka tulevane põllumajandusminister Ivari Padar, kes astub aga ametisse 7. aprillil. Seni täidab tema kohuseid justiitsminister Anvelt.

Uus valitsus astub ametisse täna kell 15 vande andmisega riigikogu ees. Seejärel vabastab president ametist eelmise, peaminister Andrus Ansipi juhitud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles