Treial püüab fraktsioonijuhi kohalt taanduda

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Liis Treimann

Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esimees Mai Treial esitas eile taotluse fraktsiooni juhi kohalt taandumiseks, kuid fraktsioon jättis ta veel ametisse.


Treial kinnitas, et kuigi ta tahtis eile tagasi astuda, ei aktsepteerinud fraktsioon seda sammu. «Me koguneme lähiajal ja arutame seda teemat uuesti, siis saab sellest lähemalt rääkida,» lisas ta.

Jaanus Marrandi rääkis Järva Teatajale, et fraktsiooni esimees Mai Treial astus eile esimehe kohalt tagasi ja uue esimehe valimiseks fraktsioonis koosmeel puudub.

Marrandi pidas Treiali taandumise põhjuseks asjaolu, et ta ei saanud fraktsiooni juhtimisega hakkama. Marrandi ütles, et kuigi ametlikult Rahvaliidu fraktsioon veel eksisteerib, on see eilse seisuga sisuliselt lõppenud.

Kuu aja eest avaldasid riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liikmed Villu Reiljan, Mai Treial ja Ester Tuiksoo umbusaldust Karel Rüütlile fraktsiooni esimehena ja valisid kolme poolthäälega fraktsiooni uueks esimeheks Mai Treiali. Tänaseks on Villu Reiljan asendunud Jaan Õunapuuga.

Marrandi kinnitas, et astub Rahvaliidust välja kas käesoleval või järgmisel nädalal. Et Rahvaliidu fraktsioonis on praegu viis inimest, tähendab kellegi erakonnast väljaastumine fraktsiooni kadumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles