Ukraina ja USA korraldavad Vene vägede läheduses õppused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Klitško Ukraina sõduritega.
Vitali Klitško Ukraina sõduritega. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov palus täna parlamendilt heakskiitu ühisõppusteks USAga, mis tooksid Ameerika sõdurid Krimmi poolsaare annekteerinud Vene sõdurite vahetusse naabrusse.


Turtšõnovi sõnul tahab Ukraina suvel ameeriklastega korraldada kaks õppust, millel nimeks Rapid Trident ja Sea Breeze. Lisaks on kavandamisel veel kahed õppused koos Poolaga ning ühised maaväemanöövrid Moldova ja Rumeeniaga.

Varasematel aastatel on venelasi eriti ärritanud Sea Breeze’i õppused, mis korra on toimunud ka Krimmis. Viimastel aastatel on Sea Breeze aga leidnud aset Odessa mereväebaasi ümbruses. Tänavune Sea Breeze toimub samuti Odessa sadamast Mustal merel.

Kiievi Sõjandus- ja Poliitikauuringute Keskuse direktori Dmõtro Tõmtšuki arvutuste kohaselt on venelased viimastel nädalatel Ukraina 61 mereväe laevast ära võtnud 51. Ukrainlaste kätte jäänud alustest on aga vaid üks n-ö päris-sõjalaev – Odessas baseeruv fregatt Getman Sagajdatšnii.
 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles