Uue valitsuse ministrid astusid vande andmisega ametisse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuse ministrid andsid täna riigikogu ees ametivande, millega algasid uue ja lõppesid eelmise valitsuse volitused.

Suulise ametivande andis peaminister Taavi Rõivas ning seejärel kirjutasid vande tekstile alla kõik ametisse astuva valitsuse liikmed.

Ministrid kinnitasid, et asudes täitma valitsuse liikme kohustusi, on nad teadlikud, et kannavad selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Samuti tõotasid nad pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele.

Peaminister Rõivase kõrval kuuluvad Reformierakonnast uude valitsusse keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kultuuriminister Urve Tiidus, rahandusminister Jürgen Ligi, sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ning välisminister Urmas Paet.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast kuuluvad valitsusse haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, justiitsminister Andres Anvelt, kaitseminister Sven Mikser, majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo ja sotsiaalminister Helmen Kütt. Samasse erakonda kuulub ka tulevane põllumajandusminister Ivari Padar, kes astub aga ametisse 7. aprillil. Seni täidab tema kohuseid justiitsminister.

Pärast uue valitsuse ametisse astumist vabastas president Toomas Hendrik Ilves ametist eelmise, peaminister Andrus Ansipi juhitud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsuse. Ametist vabastatud Ansipile kinkis Ilves Jüri Arraku litograafia «Köiel», mis iseloomustab tema 3270 päeva peaministri ametis.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad tuleva aasta 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles