Kataloonia president lubas jätkata võitlust referendumi eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jah,» ütles iseseisvuslaste 22. märtsil küünaldest Barcelona Kataloonia väljakule laotud sõna.
«Jah,» ütles iseseisvuslaste 22. märtsil küünaldest Barcelona Kataloonia väljakule laotud sõna. Foto: SCANPIX

Kataloonia liidrid lubasid iseseisvuse eest võitlemisega jätkata hoolimata sellest, et Hispaania põhiseaduskohus otsustas eile, et autonoomse piirkonna iseseisvusreferendumi korraldamine oleks ebaseaduslik.
 


«Poliitiline protsess läheb edasi,» märkis Kataloonia president Artur Mas piirkondlikule parlamendile.

Hispaania põhiseaduskohtu otsuse kohaselt keelab riigi konstitutsioon sellise referendumi.

«Seda põhiseaduskohtu otsust võis ka enam-vähem oodata,» möönis Mas.

«Ükskõik, millist takistust me sel teel ei kohtaks, me leiame viisi sellest üle saada,» lisas Mas, korrates soovi 9. novembril referendum siiski korraldada.

Kataloonia referendumile on vastu mõlemad Hispaania suuremad erakonnad – nii praegu võimul olev paremtsentristlik Rahvaerakond kui Sotsialistlik partei.

Hispaania 46 miljonist elanikust 7,5 miljonit elab Kataloonias. Sellest piirkonnast tuleb viiendik Hispaania majandustoodangust ja neljandik ekspordist.

Mullu 11. septembril, kui tähistati katalaanide rahvuspäeva, kogunesid sajad tuhanded inimesed ühest Kataloonia servast teise ulatunud inimketti, mille eeskujuks oli Balti kett.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles