Leedus tekitavad ärevust Vene sõjaväeõppused Kaliningradis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks meest Vene lipuga.
Kaks meest Vene lipuga. Foto: SCANPIX

Leedus tekitavad ärevust Vene sõjaväeõppused Kaliningradi oblastis, mida peetakse üheaegselt suurte manöövritega Venemaa idaosas, teatas Leedu kaitseministeerium täna.

Ministeeriumi esindaja ütles vastuseks BNS-i küsimusele, et ministeerium teab Kaliningradi õppustest, ehkki Venemaalt ei ole nende kohta ametlikku teavet saadud.

«Me hoiame kõigi kättesaadavate vahenditega Kaliningradi piirkonnas toimuval silma peal. Muret suurendab asjaolu, et Kaliningradi õppusi peetakse üheaegselt ulatuslike manöövritega Ida-Venemaal ja need on võibolla osa neist,» ütles kaitseministeerium kommentaariks.

Ministeerium rõhutas aga, et Venemaa sammud NATO liikmesriigi vastu on jõudemonstratsioonist hoolimata «väga ebatõenäolised».

«Leedu ja teised NATO partnerid jälgivad praegu Venemaa tegevust väga tähelepanelikult ja ehkki neid peetakse Venemaa sõjalise võimsuse demonstratsiooniks, on Venemaa sammud NATO liikmesriikide vastu väga ebatõenäolised,» ütles ministeerium.

Kaliningradis paiknevad Vene väed alustasid teisipäeval ulatuslikke õppusi, millest võtavad osa raketiüksused, sõjalaevad ja -lennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles