Uuring näitab türklaste Twitteri-postituste järsku kahanemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgist saadetud ja türgikeelsete «säutsude» arv on alates selle sotsiaalmeediavõrgustiku valitsuse käsul blokeerimisest 21. märtsil järsult kahanenud.


Ajalehe Hürriyet tellitud värske uuringu kohaselt on ligi nädalapikkuse Twitteri-keelu jooksul Türgist ööpäevas postitatavate «säutsude» arv kukkunud 1,2 miljonilt 750 000-le. Türgikeelsete postituste osakaal kõigist üle maailma sellesse sotsiaalvõrgustikku pandavatest sõnumitest kukkus kolme päevaga 2,98 protsendilt 1,58 protsendile.

Hürriyeti andmed lükkavad ümber ka esialgu väidetu, justkui oleks keeld viinud Twitteri-postituste arvu Türgis järsult üles.

Twitteri blokeerimise korraldanud Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan on tunnistanud, et ihub hammast teistelegi populaarsetele veebiportaalidele. Ta on ähvardanud türklastele kättesaamatuks muuta näiteks ka videoportaali Youtube ja Facebooki, kui nood tema hinnangul sobimatut sisu maha ei võta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles