Läti rahandusminister: Balti riikide relvajõude peab tugevdama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur õppustel.
Läti sõdur õppustel. Foto: SCANPIX

Kõigi kolme Balti riigi relvajõud vajavad Ukraina ja Venemaa konflikti valguses tugevdamist, ütles Läti rahandusminister Andris Vilks täna teleusutluses.


«Me oleme külma sõja olukorras. Me ei tea, mida meie naaber [Venemaa] järgmisena teeb. Iga hetk võib provokatsioone oodata. See ei juhtu aasta ega mõne kuuga, aga Läti sõjaväge ja kõigi Balti riikide relvajõude peab tugevdama,» tunnistas minister.

Vilksi sõnul peaks Läti kaitseministeerium tulema välja uute hästi põhjendatud ettepanekutega kaitse-eelarve suurendamiseks.

«Ma tahaksin näha palju tugevamat koostööd Balti riikide sõjavägede vahel ja kindlasti palju suuremat NATO kohalolekut. See tugevdaks meie vaimu, suurendaks enesekindlust. Me peame hakkama muretsema, sest Venemaa on naasnud sama hästi kui 1940. aastate olukorra juurde. Sellest peaksid kõik aru saama, ka äritegelased,» rõhutas minister.

Vilksi sõnul tuleks kaitsekulutuste tõstmine hästi läbi mõelda: «Vaja on 1,1-protsendist ehk 260 miljoni eurost tõusu, et meie kaitsekulutused kasvaksid kahe protsendini SKTst. Me ei saavuta seda ühe aastaga, aga me peame mõtlema järkjärgulisele tõstmisele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles