Vaata, mis ülesanded saavad endale portfellita ministrid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigisekretär Heiki Loot andis tänasel istungil ametisse astunud valitsusliikmetele ülevaate valitsuse töökorraldusest, muuhulgas ka sellest, millised tööülesanded on esialgu veel portfellita ministritel.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse ülesanneteks saavad osalemine rahvatervise, tervishoiu, e-tervise, ravimite, tööhõive, töösuhete ja töökeskkonna alase poliitika kujundamisel, selle elluviimise koordineerimisel ja finantseerimise kavandamisel. Samuti poliitika mõju seire korraldamisel ning osalemine sotsiaalministeeriumi ja tema valitsemisala asutuste tegevustes Euroopa Liidu otsustusprotsessis ja rahvusvahelises koostöös.

Minister täidab oma ülesandeid koostöös sotsiaalministeeriumiga ja mitmete ministeeriumi valitsemisala organisatsioonidega.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu ülesanneteks saavad osalemine ettevõtluse arengu toetamisele, ekspordi arengule, välisinvesteeringute kaasamisele, tehnoloogilisele arendustegevusele ja innovatsioonile suunatud poliitika kujundamisel, selle elluviimise koordineerimisel ja finantseerimise kavandamisel. Samuti  tuleb tal osaleda nendes valdkondades majandusanalüüsi ja majandusprognooside koostamisel ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja tema valitsemisala asutuste tegevustes Euroopa Liidu otsustusprotsessis ja rahvusvahelises koostöös.

Minister täidab oma ülesandeid koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, mitmete ministeeriumi valitsemisala organisatsioonidega ning välisministeeriumiga.

Valitsusele on esitatud Vabariigi Valitsuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mille kohaselt muutub ministrite ametinimetuste ja ülesannete kindlaksmääramise viis. Kui sellekohane seadusemuudatus jõustub, siis muudetakse vastavalt ka ministrite Urmas Kruuse ja Anne Sullingu ametinimetusi ja ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles