Venelaste õppus muutis idasoomlased murelikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelaste hävitaja Sotši olümpiamängude ajal.
Venelaste hävitaja Sotši olümpiamängude ajal. Foto: SCANPIX

Öösel taevas ebatavalisi tulesid näinud Ida-Soome asulate elanikud võtsid ühendust kohalike päästeteenistustega, kartes, et keegi on hädas ja laseb signaalrakette. Päästjate sõnul põhjustasid ebatavalist öövalgust aga teisel pool piiri õppust pidavad Vene sõjaväe õhusõidukid.


Ida-Soome päästeteenistused said nende tulede pärast eile õhtul rohkelt kõnesid. Helistajaid oli Imatrast, Joensuust, Kuopiost, Ilomantsist, Rantasalmist ja Puumalast.

Enamik helistajaist olid veendunud, et valgus tuleb merehätta sattunute signaalrakettidest. Kontroll veekogudel aga mingeid probleeme ei tuvastanud.

Savo päästeteenistuse sõnul põhjustasid välgatusi öötaevas venelaste õppused. Soome kaitsejõud küsimust kommenteerida ei soovinud.

Vene meedia andmetel leidis sõjaväe lääneringkonnas aset õppus Ladoga-2014. Sellest võttis osa enam kui 500 katselendurit Karjalast ja lisaks Kurski, Tveri ning Murmanski oblastis paiknevatest lennusalkadest.

«Õppusest osavõtnud lendurid tabasid Laadoga järve kohal taevas edukalt enam kui sadat kunstlikku sihtmärki,» seisab sõjaväeringkonna ametlikus teates.

Õppustest võtsid esmakordselt osa noored piloodid, kes lõpetasid lennukooli 2012. aastal. Lennukitest olid kasutusel Su-27, MiG-31 ja MiG-29 SMT, vahendas NEWSru.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles