Tamkivi: mul polnud indu uue koalitsiooni ajal fraktsiooni juhtida

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi.
Jaanus Tamkivi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni endise esimehe Jaanus Tamkivi sõnul ei kandideerinud ta täna toimunud hääletusel tagasi fraktsiooni esimeheks, kuna tal puudus Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsiooni tingimustes selleks indu.

«Ütlen ausalt, et ma praeguse koalitsiooni puhul enam nii innukas ei ole kui eelmise koalitsiooni ajal. Selle tõttu mina leian, et vahetus oli aus. See oli minu enda sisemine otsus, pidasin seda ise õigeks ja seda pidas õigeks ka fraktsioon,» ütles Tamkivi Postimehele.

Tamkivi sõnul on ta juhtinud Reformierakonna fraktsiooni viimased kolm aastat ja kusagil ei ole paika pandud, et sellel kohal peaks olema neli aastat järjest.

«Meil on uus olukord, uus koalitsioon, uued partnerid, uus algus. Kristen Michal on olnud fraktsioonis lihtliikmena üle aasta, ta on saanud natuke kosuda ja jõudu koguda. Michal on olnud aktiivselt koalitsioonikõneluste juures, ta teab kõiki detaile ja on täiesti sobilik fraktsioonijuhi tööd tegema,» lausus Tamkivi.

Jaanus Tamkivi on juhtinud riigikogu Reformierakonna fraktsiooni alates 2011. aastast kogu parlamendi praeguse koosseisu ajal, kui võimul oli Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioon. Täna valis fraktsioon ühehäälselt esimeheks Kristen Michali.

Kristen Michal astus 2012. aasta detsembris justiitsministri kohalt tagasi ja asus riigikogu liikme kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles