Purjus Läti veoautojuhile määrati tingimisi vangistus

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kontrollib üle-eestilise operatsiooni käigus autojuhtide joovet. Foto ei ole juhtumiga seotud.
Politsei kontrollib üle-eestilise operatsiooni käigus autojuhtide joovet. Foto ei ole juhtumiga seotud. Foto: PPA

Politsei pidas üleeile Rakvere külje all kinni purjus Läti veoautojuhi, kellele määrati tingimisi vangistus ja juhtimisõiguse äravõtmine.

Rakvere politseiosakonna patrull pidas teisipäeval Tallinna-Narva maanteel kinni Läti registreerimismärgiga veoauto Volvo. Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul oli juht õlut joonud ja tal oli märgatavalt joobes.

55-aastane lätlane tõi kodumaalt kaupa põllumajandusettele Rakvere külje alla. Lätlase suhtes algatati kriminaalmenetlus ja tema veoauto transporditi sihtpunkti, kus tellija oma kauba kätte sai.

«Seekord õnnestus taas tänu tähelepanelikule liiklejale lõpetada veoautojuhi teekond, mille tagajärjed oleks võinud traagilised olla,» ütles Rakvere politseijaoskonna juht Joel Alla. «Alkoholijoobes juhtide suhtes rakendab politsei karmi suhtumist ning taotleb ranget karistust.»

Eilsel kohtuistungil määrati Läti kodanikule alkoholijoobes sõidukijuhtimise eest karistuseks tingimisi kuuekuuline vangistus kolmeaastase katseajaga. Lisaks võeti temalt ära juhtimisõigus kuueks kuuks. Politsei- ja Piirivalveameti teatel on politsei sel aastal Lääne-Virumaal liiklusest kõrvaldanud 50 kriminaaljoobes sõidukijuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles