Ansip võib osaleda Euroopa Parlamendi valimistel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna juhatus arutab homme Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja täiendamist, kinnitamata andmetel võib kandidaatidega ühineda eile ametist lahkunud peaminister ja erakonna esimees Andrus Ansip.

Kui juhatus peab nimekirja muutmist vajalikuks, kutsutakse kokku Reformierakonna üldkogu, mis peab muudatused kinnitama. Üldkogu kokkukutsumisest tuleb partei põhikirja kohaselt teatada vähemalt seitse päeva ette.

Veebruari lõpus Reformierakonna üldkogus kinnitatud valimisnimekirja esinumber on praegu riigikokku kuuluv Kaja Kallas. 12-liikmelises nimekirjas järgnevad talle välisminister Urmas Paet, riigikogu liige Igor Gräzin, rahandusminister Jürgen Ligi, riigikogu aseesimees Laine Randjärv, senine eurosaadik Vilja Savisaar-Toomast, riigikokku kuuluv Rait Maruste, kultuuriminister Urve Tiidus ning riigikogu liikmed Aivar Sõerd, Margus Hanson, Urmas Klaas ja Arto Aas.

Reformierakonnast soovisid eurovalimistel osaleda ka erakonna välissekretär Priit Kallakas, noortekogu esimees Joonas Vänto, noortekogu peasekretär Anti Haugas, Järva maakonnaorganisatsiooni juht Kristjan Kõljalg ning Tallinna piirkonda kuuluv Ragnar Pikkel, kuid nemad valimisnimekirja ei pääsenud.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail. Eile alanud kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb 10. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles