Poola opositsioon kutsub ära jätma Vene Aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. märtsil Varssavis korraldatud meeleavaldus.
8. märtsil Varssavis korraldatud meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Poola opositsioonierakond Kord ja Õiglus arvustas valitsust selle pärast, et too pole tühistanud plaani korraldada tuleval aastal Vene Aasta, mille käigus reklaamitakse poolakatele vene kultuuri.


«Meile jääb mulje, et peaminister Donald Tusk ja kultuuriminister Zdrojewski ajavad poliitikat, mis on vaid näitamiseks,» ütles Korra ja Õigluse parlamendisaadik Kazimierz Ujazdowski.

Ujazdowski väitel on Tuskil üks poliitika, mida ta ajab oma kodanikele ja valijatele, kus ta on suur president Vladimir Putini kriitik, ning tegelikkus, mis sisaldab intensiivset dialoogi Venemaaga ja Venemaa usaldamist.

«Meid hämmastab, et pärast Vene agressiooni Krimmis pole minister Zdrojewski toonud kultuuriministeeriumi välja Venemaal Poola Aasta ja Poolas Vene aasta korraldamisest,» arvustas saadik ning nõudis, et minister vea parandaks.

Möödunud nädalal teatas Poola välisministeerium, et Vene Aasta plaanid on jätkuvalt jõus ning pole mingit sidet kultuurilise iseloomuga ürituste ning Vene-Ukraina konflikti vahel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles