Riigikokku pääsevad Tatjana Jaanson ja Maimu Berg

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg
Maimu Berg Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluvate ministrite asendusliikmed Katrin Saks ja Kairit Pihlak otsustasid riigikogu kohast loobuda, pääsevad parlamenti sõudmistreener Tatjana Jaanson ja kirjanik Maimu Berg.

Pihlak on põhjendanud tagasiastumist sooviga jätkata tööd Rakvere linnavalitsuses. «Rakvere inimesed on mind värskelt usaldanud ning valinud mind linna juhtima. Haridus-, sotsiaal- ja kultuurivaldkonna abilinnapeana olen algatanud mitmeid olulisi arendusi ja muudatusi, mida kavatsen ka lähiaastatel ellu viia,» ütles ta Virumaa Teatajale.

Samuti riigikogu liikme kohast loobunud Saks asub aga suure tõenäosusega tööle tulevase põllumajandusministri Ivari Padari asendusliikmena Euroopa Parlamendis.

SDE fraktsioonist suundusid eile uude valitsusse haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, justiitsminister Andres Anvelt, kaitseminister Sven Mikser, majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo ja sotsiaalminister Helmen Kütt.

Ministrite asendusliikmetest on juba tööle asunud Etti Kagarov ja Barbi-Jenny Pilvre-Storgard, kes andsid täna hommikul ametivande. Lisaks neile ning Jaansonile ja Bergile on riigikogu juhatuse otsusega parlamendis töötamiseks võimaluse saanud Tiit Tammsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles