Erakonnad alustasid europarlamendi valimiskampaaniaga

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE eurovalimiste reklaamplakat.
EKRE eurovalimiste reklaamplakat. Foto: Liis Treimann / Postimees

Erakonnad alustasid sel nädalal Euroopa Parlamendi valimiste välireklaamikampaaniaga , esimesena ilmusid esmaspäeval tänavapilti Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) valimisplakatid.

EKRE valimiskampaania loosung on «Meie Eesti eest – rahvusriikide Euroopa eest». Esmaspäevast on erakonna plakatid üleval Tallinnas, Viljandis, Paides ja Kuressaares. Europarlamenti kandideeriva EKRE juhatuse liikme Martin Helme sõnul näeb partei valimisplatvorm ette rahvusriikide säilimise Euroopas ning Eesti rahvuslike huvide kaitse.

EKRE välireklaamikampaania kestab 13. aprillini. Erakond näitab kampaania ajal ka telereklaami.

Sellel nädalal ilmusid tänavapilti ka Isamaa ja Res Publica Liidu valimisplakatid, samuti alustas IRL sellel nädalal telereklaamiga. IRLi valimiskampaania loosung on «Vähem korruptsiooni, kõrgem elatustase».

IRLi peasekretär Tiit Riisalo ütles Postimehele, et IRL-i kampaaniast on ligikaudu 50 protsenti telekampaania ja 50 protsenti teised kampaania liigid. Täpsem kampaania eelarve on tema sõnul veel koostamisel ja see on valmis aprilli alguses.

Keskerakond kinnitab valimisplatvormi ning 12 kandidaati 5. aprillil toimuval valimiskonverentsil ning samal päeval alustab erakond ka valimiskampaaniaga, ütles erakonna peasekretär Priit Toobal Postimehele.

«Oleme väikses mahus kavandanud nii välimeediat, telemeediat, trükimeediat kui ka internetikampaaniat, kuid kõige suurema osa kampaaniast moodustab meie kandidaatide otsesuhtlus valijatega,» ütles Toobal. Tema sõnul kulutab erakond eurovalimistele maksimaalselt 200 000 eurot.

Reformierakonna peasekretäri Martin Kuke sõnul saab erakonna kampaania olema seekord tagasihoidlikum. «Kampaania põhiteemad saavad olema julgeolek ja suuremad sissetulekud,» ütles Kukk Postimehele. Valimiskampaania täpne maksumus selgub tema sõnul pärast kampaania lõppu.

Eurosaadikute välireklaamikampaaniat Reformierakonnal seekord ei tule. Valimiskampaania põhiosa tuleb Reformierakonnal maikuus.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) valimiskampaania üksikasjad selguvad laupäeval, kui kogunevad erakonna valimiskogu ja üldkogu. Sotside valimisreklaamiplakatid ilmuvad tänavapilti samuti nädalavahetusel, ütles SDE peasekretär Indrek Saar Postimehele.

«Millele me europarlamendi valimiskampaanias keskendume, ei taha praegu öelda. Las olla konkurentidele midagi üllatuseks ka,» ütles Saar.

Poliitiline välireklaam on aktiivse valimisagitatsiooni perioodil keelatud. Aktiivne valimisagitatsiooni aeg algab 16. aprillil ning alates sellest kuupäevast on poliitiline välireklaam keelatud.

Europarlamendi valimised toimuvad 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles