Cameron lubas Balti riike Venemaa eest kaitsta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron
Suurbritannia peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron ütles parlamendi ees kõneledes, et Ukraina kriisile pole sõjalist lahendust ning kinnitas NATO pühendumust tagada julgeolek Balti riikides.

Cameron vastas parlamendi arupärimistele seoses Ukraina kriisi, NATO ja teise probleemidega. «Sõjalaevade saatmine polnud võimalik. Sellele pole sõjalist lahendust. Lähenemine sellele peab olema läbimõeldud, pikaajaline, karm ja ettearvatav,» vahendas The Global Times Ukraina kriisist rääkinud Cameroni sõnu.

Briti peaminister lubas kaitsta Balti riike Venemaa agressiooni eest. Ta ütles Briti parlamendisaadikutele, et NATO tegutseb, kui Venemaa president Vladimir Putin peaks otsustama Eesti, Läti või Leedu vastu jõudu kasutada, sest kõik kuuluvad liitu, mille peamiseks põhimõtteks on, et rünnak ühe vastu on rünnak kõigi vastu.

«Me peame tegema kõik võimaliku, et kinnitada oma sõpradele ja kolleegidele Lätis, Leedus, Eestis ning Poolas, et me tõesti usume nende NATO liikmelisusse ja garantiidesse, mis me neile andnud oleme,» lisas ta.

Camoron teatas ka, et sel aastal toimub Walesis NATO konverents. «Ma ootan sellelt head ja tugevat arutelu, kuidas kinnitada, et NATO jääb tähtsaks ka tänapäeval.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles