Kaas: Lääs peab Putinit veenma NATO tegutsemises

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Kaas
Kaarel Kaas Foto: Peeter Langovits

Kaitsepoliitika ekspert Kaarel Kaasi sõnul on Lääne peamine väljakutse praegu see, et veenda Venemaad NATO tegutsemisvalmiduses.

Kaarel Kaas rääkis ETV saates «Ringvaade», et Venemaa raketibaaside paiknemine naaberriikide piiride ääres vastab ilmselt tõele, kuid kui Venemaa tungibki Eestile kallale, siis ei ole see sõda Eesti ja Venemaa vahel, vaid NATO kui terviku ja Venemaa vahel, vahendas ERR uudised.

«Lääne olulisim julgolekuline ülesanne lähiaastail on veenda Vladimir Putinit selles, et NATO tegutseb, kui Venemaa kavatseb hakata liiga jõuliselt NATO liikmete suhtes musklit pingutama,» lisas ta.

See, et Putin söandab minna USAga sõtta, on Kaasi hinnangul väga vähetõenäoline.

Vene väeüksuste koondumisest piiride äärde saab eksperdi sõnul teha järelduse, et Venemaa kasutab sõjalise jõu koondamist Läänemere piirkonnas teatava poliitilise surveavalduse ja jõudemonstratsioonina, mille eesmärk on Läänt psühholoogiliselt heidutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles