Tavalised kondoomid on India meeste jaoks liiga suured

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötaja testib Malaisia Karexi kondoomitehases toodangut.
Töötaja testib Malaisia Karexi kondoomitehases toodangut. Foto: SCANPIX

Üle tuhande osalejaga tehtud uuringust selgus, et rahvusvaheliste standardite põhjal toodetud kondoomid jäävad enamiku India meeste jaoks liiga suureks.

Uuringu põhjal olid mõõtmises osalenud meestest üle poolte peenised lühemad kui rahvusvahelised kondoomistandardid ette näevad, kirjutab BBC. Katses osales representatiivsuse huvides kõigist riigi piirkondadest üle 1200 vabatahtliku, kes lasid oma peenised millimeetritäpsusega üle mõõta.  

Katse tulemustest tuli välja, et ligi 60 protsendil India meestest on peenised kolm kuni viis sentimeetrit sellest kondoomitootjate kasutatavast rahvusvahelisest standardist lühemad.

Kaheaastase uurimuse tellis India meditsiiniuuringute nõukogu. Nõukogu reproduktiivtervise spetsialist doktor Chander Puri sõnas BBCle, et Indias on selgelt vajadus eritellimusel tehtavate kondoomide järele, sest praegu müügil olevad eksemplarid on liiga suured.

India kontekstis on tegu tõsise murega, sest vales suuruses kondoomid ei suuda partnereid korralikult kaitsta – kondoomid kas libisevad peeniselt maha või purunevad. Lisaks on Indias kõigist rahvustest enam HIViga nakatumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles