Ansip: mõte europarlamenti kandideerida tuli neil päevil

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Andrus Ansip ütles täna pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et otsustas Euroopa Parlamenti kandideerimise neil päevil ja saab tõenäoliselt Reformierakonna valiminisnimekirja esinumbriks.

«See on üldkogu otsustada, kuid juhatuse seisukoht on küll selline, et europarlamendi valimistel peaksin mina kandideerima esinumbrina,» ütles Ansip ja põhjendas, et on viimase 9 aasta jooksul peaministri ametit pidades Euroopa asjadega palju kokku puutunud.

Küsimusele, millal ta otsustas europarlamenti kandideerida, vastas Ansip, et seni peaministri ametis olles ta seda ei kaalunud. «See mõte kohe ei tulnud, see mõte on tulnud neil päevil,» ütles ta. Ansipi sõnul on tema siht pääseda Euroopa Komisjoni ning europarlamendi saadiku mandaat suurendab selle tõenäosust.

«Sooviksin erakonna esimehe ametist võimalikult pea loobuda,» ütles Ansip ja lisas, et tal oleks hea meel, kui uueks esimeheks saaks tava kohaselt praegune peaminister Taavi Rõivas.

Reformierakonna juhatus otsustas täna lisada eelmise peaministri ja erakonna esimehe Andrus Ansipi Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja, mille peab kinnitama järgmisel pühapäeval kogunev üldkogu, mis ühtlasi valib suure tõenäosusega erakonna esimeheks uue peaministri Taavi Rõivase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles