Soome sotsid ja rohelised pole lastetoetuste kärpimisega nõus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen peab lähipäevil leidma valitsusse kaks uut ministrit, kuna Vasakliidu liikmed lahkusid valitsusest.
Soome peaminister Jyrki Katainen peab lähipäevil leidma valitsusse kaks uut ministrit, kuna Vasakliidu liikmed lahkusid valitsusest. Foto: SCANPIX

Soome sotsiaaldemokraadid (SDP) ja Roheliste Partei pole nõus valitsuses langetatud otsusega kärpida kõikidelt lastetoetusi saavatelt peredelt abirahasid ühe ja sama skeemi järgi.

Erakonnad uurivad võimalusi korvata toetuste vähendamist osadele peredele mingil teisel moel, vahendas yle.fi.

Soome avalikkuses on kritiseeritud valitsuse plaani vähendada lastetoetusi 110 miljonit eurot. SDP ja rohelised kavatsevad 25. märtsil vastu võetud kärpeplaani uuesti üle vaadata. Erakonnad pole rahul sellega, et lastetoetusi vähendatakse kõigil ühe palju.

Arvutused on muutunud täpsemaks, 110 miljoni euro suurune kokkuhoid vähendaks lastetoetusi 8,2 protsenti, kinnitas sotsiaal- ja tervishoiuministeerium.

Pooled koalitsiooniparteid peavad probleemiks tõsiasja, et kärpimine tehakse kõigile võrdselt ja seda sõltumata sissetulekute suurusest. «Valitsus kindlasti vaatab, kas lisaotsusteks on põhjust, kui see peaks mõningaid probleeme põhjustama,» ütles SDP parlamendifraktsiooni juht Jouni Backman.

«Peaks kaaluma, kas kärpeid saaks teostada progressiivse maksusüsteemi kaudu,» ütles Roheliste Partei parlamendifraktsiooni juht Outi Alanko-Kahiluoto.

Koonderakondlane Pertti Hemmilä ütles STT-le, et valitsuses langetatud otsus, mis puudutab lastetoetuste võrdset vähendamist, on ebaõige.

Peaminister Jyrki Katainen kirjutas täna Facebookis, et kokkuhoiuplaani detailid selguvad kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles