Metsast leiti kümme kasti salasigarette

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa alla jäetud sigaretikastid.
Metsa alla jäetud sigaretikastid. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Üleeile lõunal avastas piirivalvur Võrumaal suures koguses metsateele jäetud kümme kasti Valgevene maksumärkidega salasigarette.

Kolmapäeval kella 12 paiku märkas Piusa kordoni piirivalvur Võrumaal Meremäe vallas Palo külas patrulli käigus kahtlustäratavat sõiduautot Audi 100. Sõiduki ja selle juhi kontrollimisel piirivalvur aga midagi kahtlast ei leidnud ning ta lahkus kordoni suunas. Mõnikümmend meetrit sõidukist eemal märkas piirivalvur metsateel teibiga suletud pappkaste.

Sündmuskohale saabus ka teine piirivalve patrulltoimkond koos teenistuskoertega. Ühes koertega kontrolliti piirilõik üle, kuid piiriületusele viitavaid jälgi ei avastatud. Piusa kordoni patrulltoimkond viis avastatud kastid kordonisse ning andis need üle Maksu- ja Tolliameti töötajatele. Ühtekokku leiti metsas kümme kasti Valgevene maksumärkidega sigarette.

Salasigarettide vedu menetleb Maksu- ja Tolliamet, kes algatas asjaolude uurimiseks kriminaalmenetluse tubakaseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb tubakatoodete käitlemise korra rikkumist.

Sellel aastal on Lõuna prefektuuri piirivalvurid maismaa piiril fikseerinud 7 salakaubaveo juhtumit ning avastanud 140 660 sigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles