Ene Ergma ei kolinud Nestori kabinetti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosolek riigikogu esimehe kabinetis. Jüri Ratas, Laine Randjärv, Ene Ergma, Sven Mikser, Jaanus Tamkivi, Kadri Simson.
Koosolek riigikogu esimehe kabinetis. Jüri Ratas, Laine Randjärv, Ene Ergma, Sven Mikser, Jaanus Tamkivi, Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu

Uue koalitsiooni moodustamise tõttu Eiki Nestori (SDE) riigikogu esimeheks valimisel pidi Ene Ergma (IRL)  loovutama parlamendi esimehe kabineti Nestorile, kuid ta ise kolis hoopis Kalev Kotkase endisse kabinetti.

Riigikogu kantselei pressinõunik Martin Vallimäe selgitas, et tubade vahetus seoses riigikogu liikmete liikumisega on rutiin. «Kantselei jagab tube fraktsioonidele, mitte riigikogu liikmetele personaalselt. Tubade jaotus fraktsiooni liikmete vahel otsustatakse fraktsioonis,» selgitas ta. Nii pidigi nüüd Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon seoses Eiki Nestori valimisega riigikogu esimeheks ühe toa IRL-i fraktsioonile üle andma.

SDE fraktsiooni nõunik Kai Kalamees andis Postimehele teada, et Ene Ergma kolis sotside fraktsioonile kuulunud ja Kalev Kotkase kasutuses olnud tuppa.  «Kalev Kotkas kolis seetõttu Eiki Nestori tuppa ja Nestor endise transporditöötajana  tassis omad asjad ise riigikogu esimehele ette nähtud ruumidesse. Kõik toimus vastastikuse mõistmise ja täieliku arusaamise õhkkonnas,» märkis nõunik.

Küsimusele, miks Ergma ei läinud Nestori kabinetti, vastas Kalamees: «See oli parim, mida sotsiaaldemokraatide fraktsioonil endisele riigikogu esimehele nii suuruse kui asukoha poolest pakkuda oli.» Ta täpsustas, et ehkki Nestori vana kabinet oli ilmselt pisut suurem, asus see kaugel, lossi teises otsas ja kolmandal korrusel. Ergmale antud kabinet asub aga istungisaaliga samal korrusel.

Ka Eiki Nestor ütleb Postimehele, et peamine põhjus, miks Ergmale tema kabinetti ei pakutud, oli selle kehv asukoht, kuhu tuli muudkui treppidest kõndida. Küsimusele, kas probleemiks võis olla tema suitsetamine oma vanas kabinetis, vastas Nestor: «Mina ei ole temaga sel teemal küll rääkinud ja ma ei ole sellest ka midagi kuulnud.»

«Ma olen suitsumees tõesti ja võib-olla mingil hetkel olen seal sees ka tõmmanud, aga kui palju see riigikogu liige oma kabinetis ikka aega veedab,» tunnistas Nestor, kuid lisas, et see ei olnud siiski kabinettide vahetuseks oluline põhjus. «Ta pole minu toas kunagi käinudki.»

Ene Ergma nõunik kinnitas Postimehele, et Ergmal ei olnud ühtegi pretensiooni oma uue kabineti suhtes ning ta kolis küsimusi esitamata kabinetti, mille SDE fraktsioon talle pakkus.

 
Vabandus. Artikli algne pealkiri on muudetud ja uudis täiendatud, sest algne informatsioon ei vastanud tõele. Autor vabandab Ene Ergma ees tema kommentaarita uudise avaldamise pärast.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles