ERRi sporditoimetus soovib Allikmaa lahkumist

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvusringhäälingu (ERR) töötajad saatsid ringhäälingunõukogule kaks kirja, sporditoimetus nõuab oma kirjas ERRi juhi Margus Allikmaa lahkumist ning programmide, toimetuste, osakondade juhid ja ajakirjanikud avaldasid oma kirjas toetust Marko Kaljuveeri ja Hanno Tombergi jätkamisele.

ERR-i sporditoimetus märkis kirjas nõukogule, et viimaste aegade sündmused ERRis, mis kulmineerusid ähvardustega töösuhe lõpetada sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveeriga, on nii toimetuses kui kogu ringhäälingus tekitanud pingeid ja rahulolematust.

«/…/Me oleme valinud selle ameti ja tegevusala, mida armastame. Kahjuks on aga juhatuse esimees näidanud oma tegevusega, et tema ei armasta mitte televisiooni ega raadiot, vaid ennast televisioonis ja raadios. Nii ei saa meie ka kõige parema tahtmise juures anda võimetekohast ja rahva soovidele vastavat panust. Seetõttu on meie kindel veendumus – praeguse juhatuse esimehega koostöö jätkamist meie võimalikuks ei pea,» seisab sporditoimetuse kirjas.

ERRi programmide, toimetuste, osakondade juhid ja ajakirjanikud väljendasid oma kirjas tõsist muret rahvusringhäälingus kujunenud olukorra pärast, mis häirib igapäevast tööd ning organisatsiooni normaalset toimimist.

«Eelarvedefitsiit ning sellest tekkinud pinged spordi suurprojektide rahastamise ümber on viinud vastasseisudeni, millest väljumine käib konflikti osapooltele üle jõu. Kahetsusväärne on see, et kohustused, mis on võetud suurvõistluse ülekandeõigusi omandades pika aja peale ette nii ERRi juhatuse kui RHN [rahvusringhäälingu nõukogu] täiel teadmisel ning heakskiidul, on nüüd muutunud sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri personaalseks «süüasjaks» ning seadnud keeruliste valikute ehk lahkumisotsuse ette juhatuse liikme Hanno Tombergi,» seisab kirjas.

ERRi töötajate sõnul ei toonud kahjuks selgust ka 27. märtsil toimunud ERRi üldkoosolek, kus juhatuse esimehe Margus Allikmaa põhjendused Marko Kaljuveeri vallandamise kohta olid puudulikult argumenteeritud ning leidsid nii Hanno Tombergi kui ka sporditoimetuse enda poolt faktiliselt ümberlükkamist.

Loe ERRi töötajate ja sporditoimetuse kirju täismahus ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles