Paet: Stoltenberg on hea valik NATO uueks peasekretäriks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Reuters

Välisminister Urmas Paeti sõnul on NATO uueks peasekretäriks valitud Jens Stoltenberg hea valik ning ta tuleb keerulises rahvusvahelises olukorras kindlasti hästi alliansi juhtimisega toime.

Paet märkis, et Stoltenberg on oma pikaajalise Norra peaministri ametiaja jooksul näidanud üles tugevat toetust euroatlantilisele koostööle ja kollektiivkaitse põhimõtetele.

«Sündmused Ukrainas on kiiresti muutnud julgeolekuolukorda kogu Euroopas. Sellest tulenevalt on veelgi olulisem liitlaste koostöö NATOs. Usun, et tulevane peasekretär Jens Stoltenberg juhib tänu oma pikaajalise poliitilisele kogemusele NATO edukalt läbi ka kõige keerulisematest aegadest,» ütles Paet.

Eesti välisminister avaldas ka tänu praegusele peasekretärile Anders Fogh Rasmussenile tehtu eest ning rõhutas, et käesoleva aasta septembris Walesis toimuv NATO tippkohtumine toimub väga olulisel ajal. «NATO peab ümber vaatama oma senised prioriteedid ja fokusseerima euroatlantilisele koostööle,» ütles Paet.

Jens Stoltenberg astub NATO peasekretäri ametisse tänavu 1. oktoobrist. Ta on olnud kahel korral Norra peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles