Ojuland lasi parteireklaami arved ringi teha ja tasus ise

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Peeter Langovits

Pärast märtsi alguses puhkenud meediaskandaali, et Kristiina Ojuland reklaamib oma parteid europarlamendi raha eest, lasi Ojuland arved ringi teha ja tasus reklaami eest ise.

Kui esialgu pidi arve minema Euroopa Parlamenti Kristiina Ojulandile, siis pärast skandaali puhkemist helistas Ojuland ise Lääne Elu raamatupidajale ja palus arve ringi muuta. Ringi tehtud arve läks Kristiina Ojulandile Euroopa Parlamenti, kirjutab Lääne Elu.

Kui esialgu oli arve käibemaksuta, sest europarlament ei pea seda tasuma, siis arve ringitegemisel palus Ojuland ühtlasi arvele käibemaks lisada.

Lääne Elu küsimusele, miks palus Ojuland arve ümber teha, vastas Anu Kikas Kristiina Ojulandi büroost, et Lääne Elus ilmunud halvustavaid ja tegelikkusele mittevastavaid materjale arvestades ei soovi Kristiina Ojuland lehega suhelda, kuni talle pole esitatud ametlikku vabandust eelmise, faktidele mittevastava artikli avaldamise pärast. Ajalehe raamatupidajale põhjendas Ojuland arve ümbertegemist näpuveaga, millega ajas arve read segamini, ja palus segaduse tekitamise eest vabandust.

Sama segadus maksis aga koha Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) juhatuse liikmele Anita Keivabule, kes astus sel nädalal parteist välja, sisuliselt aga sunniti sealt lahkuma.

Lääne Elu küsimusele võimaliku rahastamiskahtluse kohta vastas Keivabu märtsi alguses, et «tema teada peaks europarlamendi liikmetel olema selletaoliste reklaamikulude jaoks eraldi eelarve ning nende vahendite kulutamine vabariigi aastapäeva kuulutustele on igati mõistetav». Nüüdseks RÜE ridadest lahkunud Keivabu tunnistas Lääne Elule, et tegelikult ei vastanudki ta Lääne Elu küsimusele ise, vaid seda tegi Kristiina Ojulandi büroo. Kui skandaal oli lahvatanud, lükkas büroo vastuse ümber väitega, et Keivabu valetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles