Ilves Moldova peaministrile: Eesti on teie lähimate sõprade seas

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Liis Treimann / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves helistas Moldova peaministrile Iurie Leancà’le, et kinnitada toetust Moldova jätkuvale eurolõimumisele.

«Euroopas on Moldova kindlad liitlased ja Eesti on teie lähimate sõprade seas,» rõhutas Ilves Vabariigi Presidendi Kantselei teatel telefonikõnes Moldova riigipeale.

Ta rõhutas, et Moldova, kes peagi sõlmib Euroopa Liiduga assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepingu, on oma demokraatlike ning turumajanduslike reformidega eeskujuks mitmetele teistele riikidele selles piirkonnas, loodetavasti ka Ukraina uuele valitsusele.

«Moldova kodanike viisavabadus Euroopa Liiduga, meie ühenduse turu avamine Moldova veinidele, lisaks järjest tihenev koostöö on selged näited Euroopa-poolsest usaldusest Moldova valitsuse ja parlamendienamuse reformipoliitika suhtes,» ütles Eesti riigipea.

Ilvese sõnul on jätkuvalt oluline Moldova kogu ühiskonda hõlmav ja nähtav eurolõimumise teavitustöö, mis aitab inimestel mõista paremini Euroopat ja Euroopa Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles