Lukas ülikoolide siseasjadesse ei sekku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Sille Annuk.

Haridusminister Tõnis Lukas ütles, et hoolimata hiljuti Tartu Ülikoolis lahvatanud skandaalist bakalaureusetöö kvaliteedi teemal ei kavatse ministeerium ülikoolide siseasjadesse sekkuda.

Samas leidis Lukas «Terevisioonile» antud intervjuus, et elementaarseid faktivigu sisaldanud bakalaureusetöö kaitstuks lugemine näitab Tartu Ülikoolis olevat probleemi, vahendasid ERRi uudised.

«Iseenesest on hea, et üks juhtum on nii palju tähelepanu leidnud - see pani tegutsema ja läbi mõtlema õppekorraldust, kuidas läbi viia tööde kaitsmisi ja üleüldse, mida lõputöö endast kujutama peab,» lisas ta.

Lukase sõnul on aja jooksul ülikoolide olukord pisut muutunud - ühest küljest on ülikoolis rohkem õpilasi ja teisalt toimub üleüldine bürokratiseerimine ning õppejõu töö teatud teisenemine, mistõttu tuleb paljudel õppejõududel töötada mitmel ametipostil.

«Pinnapealsus kõrghariduses ja üldse elus on kõige suurem vaenlane,» märkis haridusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles