Putin ja Obama arutasid telefoni vahendusel Ukrainaga seonduvat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) ja USA president Barack Obama G20 liidrite ühispildil Peterburis 6. septembril 2013. Taga paistab Briti peaminister David Cameron.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) ja USA president Barack Obama G20 liidrite ühispildil Peterburis 6. septembril 2013. Taga paistab Briti peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin helistas reedel USA presidendile Barack Obamale arutamaks Ukraina ja Krimmiga seonduvat, teatas Valge Maja.

Presidendid pidasid teemal ligi tunnipikkuse vestluse, mille käigus arutati USA ettepanekuid Ukraina kriisi lahendamiseks.

«President Obama pani ette, et Venemaa esitaks oma vastused USA välisministri John Kerry sel nädalal Haagis edastatud ettepanekutele kirjalikus vormis. Ühtlasi leppisid riigipead kokku, et mõlema riigi välisministrid kohtuvad uuesti arutamaks edasisi samme,» ütles Valge Maja eestkõneleja Jay Carney.

Venemaa presidendi koduküljel märgitakse, et Putin väljendas Obamale ühtlasi muret seoses Ukrainas tegutsevate äärmuslaste ja Transnistria elanikega.

«Putin juhtis Obama tähelepanu äärmuslastele, kes karistamatult hirmutavad tsiviilelanikkonda ning ründavad valitsusasutusi ja korrakaitseorganeid Kiievi eri osades,» teavitas Venemaa riigipea pressiteenistus.

Pressiteenistuse teatel pakkus Putin Obamale välja, et koos vaadataks üle võimalikud sammud, mida rahvusvaheline kogukond saaks olukorra stabiliseerimiseks rakendada.

Obama ütles varem päeval teleusutluses, et Venemaa peab oma väed Ukraina piirilt ära tooma ja rahvusvahelise kogukonnaga läbirääkimisi alustama.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kinnitas reedel, et president Putin ei kavanda edasist sõjalist tegevust Ukrainas.

«Putin veenis mind, et tal pole kavas mingit edasist sõjategevust Ukrainas,» ütles Ban pärast ÜRO Julgeolekunõukogu istungit ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles