Galerii: Lennusadamas tähistati NATOga liitumise kümnendat aastapäeva

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Lennusadamas toimunud Eesti NATOga liitumisele pühendatud päeval sai tutvuda kaitseväe sõjatehnikaga, end proovile panna võistlustel ja vaadata dokumentaalfilme.

Kella 14 seisuga oli perepäeva külastanud hinnanguliselt üle 6000 inimese. Päeva tipphetkeks kujunes NATO hävitajate F-15 ülelend.

Kaitsevägi demonstreeris oma sõjatehnikat. Kohal olid droonid ja helikopter, pardale pääses piirivalvelaevale Kindral Kurvits ja mereväe miinijahtijale Admiral Cowan. Rahvas sai uudistada haubitsaid, õhutõrjeraketikompleksi Mistral ja soomukit SISU XA-188.

Perepäeva avasid NATO sõjalises staabis teeniv kindralmajor Neeme Väli ja kaitseminister Sven Mikser.

Samuti toimus perepäeval julgeolekuteemaline debatt, kus osalesid kindralmajor Väli, Eesti NATO Ühingu esimees Marko Mihkelson ja presidendi julgeolekunõunik Merle Maigre. Debatti juhatas äsja Krimmist naasnud ETV saatejuht Astrid Kannel.

Kell 13.30 toimus kahe NATO hävitaja F-15 ülelend. Lennukid lähenesid Pirita tee suunalt ja laskusid madallennule piki Lennusadama merejoont. Seda hetke oli vaatamas hinnanguliselt paar tuhat inimest. Seejärel algas merepääste õppuse simulatsioon, lennusalga ja droonide tutvustus.

Siis on kord Kaitseliidu käes, kelle poole pöördusid paljud inimesed sooviga astuda Kaitseliidu liikmeks. Mereväe ja piirivalve tutvustuse käigus sai külastada kai ääres seisvaid aluseid. Päeva lõpetas siseministeeriumi demineerijate demonstratsioonesinemine.

Kogu päeva jooksul toimusid tegevused nii Lennusadama sees kui ka seda ümbritseval alal. Esinesid kaitseväe orkester ja ajateenijate rokkansambel, sai ennast proovile panna sportlikel võistlustel ja vaadata dokumentaalfilme.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles