Läti president: otsus ühineda NATOga oli õige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid hoidsid NATO ja Läti lippe Riias toimunud tseremoonial, millega tähistati NATOsse astumise kümnendat aastapäeva.
Läti sõdurid hoidsid NATO ja Läti lippe Riias toimunud tseremoonial, millega tähistati NATOsse astumise kümnendat aastapäeva. Foto: SCANPIX

Läti otsus ühineda maailma tugevaima sõjalise alliansiga on osutunud õigeks, ütles president Andris Bērziņš täna Läti NATOsse astumise kümnendale aastapäevale pühendatud üritusel.

Presidendi sõnul on Läti julgeolek praegu kindlam kui kunagi varem. «Hiljutised sündmused Ukrainas ja NATO liitlaste reaktsioon tõestavad, et me võime olla kindlad alliansi aluslepingu viienda artikli täielikule jõustamisele,» ütles riigipea.

Bērziņš rõhutas, et rahvusvahelise kriisi olukorras, kuis Euroopa riigipiire muudetakse, on oluline mitte üksnes suurendada investeeringuid riigikaitsesse, vaid asuda otsekohe tugevdama kogu Läänemere-regiooni kaitse- ja julgeolekualast koostööd NATO raamides.

Presidendi sõnul on selles osas Balti riikide olulised partnerid Poola ja Põhjamaad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles