Krimm läks üle Moskva ajale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Ajal, mil ülejäänud Euroopa valmistub ööl vastu pühapäeva üle minema suveajale, vahetas Krimm ajavööndit, võttes kasutusele Moskva aja.

Sümboolne kella kahe tunni võrra edasi keeramise tseremoonia leidis kell 22 (Moskva aja järgi kesköö, Eesti aeg 22) aset poolsaare pealinna Simferopoli raudteejaamas. Tseremoonial osales Krimmi peaminister Sergei Aksjonov.

«Valmistume ajarännakuks,» kirjutas kohalik ajaleht Krõmskaja Gazeta, hoiatades kohalikke terviseprobleemide eest, nagu unehäired, ükskõiksus, depressioon.

Krimmi parlamendi pressiesindaja Ljudmila Mohhova sõnul ei ole kellakeeramise näol tegemist kiusuga. «See on mõnevõrra keeruline, kuid inimesed on heas tujus ja väga õnnelikud,» sõnas ta.

Moskva otsustas 2011. aastal sügisesest kellakeeramisest loobuda ja jääda suveajale, mis on GMT ajast neli tundi ees.

Krimm on alates veebruari lõpust Vene vägede kontrolli all.

Kreml on Krimmi Venemaa osaks pidanud alates 18. märtsist, mil president Vladimir Putin ja Aksjonov allkirjastasid poolsaare Venemaaga ühinemise leppe.

Moskva õigustab Krimmi liitmist 16. märtsi referendumiga, millel hääletas poolsaare võimude andmeil 97 protsenti Ukrainast lahkulöömise ja Venemaaga ühinemise poolt.

ÜRO peaassamblee võttis neljapäeval 100 poolthäälega vastu resolutsiooni, mis taunib Krimmi annekteerimist Venemaa poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles