Lauristin: Euroopa peab saavutama suurema üksmeele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide Ÿüldkogu rahvusraamatukogus. Sotsid kinnitasid europarlamendi valimisnimekirja ja valimisprogrammi. Marju Lauristin.
Sotsiaaldemokraatide Ÿüldkogu rahvusraamatukogus. Sotsid kinnitasid europarlamendi valimisnimekirja ja valimisprogrammi. Marju Lauristin. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) valis täna oma esinumbriks Euroopa Parlamendi valimistel professor Marju Lauristini, kelle sõnul on tähtis, et Euroopa saavutaks suurema üksmeele.

Lauristin rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et on Tartus töötanud juba pea 45 aastat ning ootab uusi väljakutseid, samuti kinnitas ta, et ei ole peibutuspart ning sõidab valituks osutudes Brüsselisse tööle, vahendas ERR Uudised.

Euroopa Parlamendis tahab ta seista suurema üksmeele eest ning soovib, et vahe uute ja vanade liikmesriikide vahel ületatakse. Ta selgitas, et tähtsad on ka ühised probleemid - kõik ühiskonnad vananevad ning nüüd on reaalselt riigid näinud, mida tähendab tööjõu vaba liikumine.

«Praegu olen isegi öelnud, et minu otsuse viimaseks kiviks oli see, kui lugesin David Cameroni kõnet, kus ta ütles, et Ida-Euroopast tulnud töölised on Suurbritanniale väga suureks koormaks,» ütles ta, lisades, et vahe uute ja vanade liikmete vahel tuleb ületada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles