Malaisia lennuki otsingud uutest piirkondadest pole loodetud tulemuseni viinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaysia Airlinesi reisilennuki otsingud uutest piirkondadest India ookeanis pole viinud loodetud tulemuseni.

Päästeoperatsioonis osalevatelt lennukitelt märgatud esemed on osutunud lainetel hulpivateks kalapüügivahenditeks või lihtsalt prahiks, kinnitasid Austraalia merepäästekeskuse ametnikud.

Austraalia peaminister Tony Abbott nimetas pensionipõlve pidava kaitsejõudude endisse ülema Angus Houstoni Boeing 777-200 otsingute Austraalia-poolseks juhiks. Valitsusjuht rõhutas, et Malaisia on endiselt operatsiooni juhtivaks riigiks, kuid «Austraalia aitab nii palju kui saab».

Houstoni ülesandeks on koordineerida koostööd kõigi teiste lennukit otsivate riikidega ehk Hiina, USA, Lõuna-Korea ja Uus-Meremaaga. Tema ülesandeks on hoolitseda selle eest, et kadunuks jäänud inimeste pered saaks otsingute edenemisest õigeaegset teavet.

Malaisia transpordiminister Hishammuddin Hussein rääkis eile, et lennukiga juhtunusse püüavad selgust tuua ka luureteenistused MI6 ja CIA, tehes koostööd Hiina luurega, edastas The Telegraph.

Ministri sõnul on lennuki kadumine seotud kas terrorismi, kaaperdamise, personaalsete või psüühiliste probleemidega või tehnilise veaga. «Kõigi neid variante on kaalutud ka erinevate luureteenistustega,» lisas ta.

Malaisia reisilennuk, mille pardal oli kokku 239 inimest, jäi kadunuks 8. märtsil, kui oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennukis oli 153 Hiina kodanikku, mistõttu on eelkõige just hiinlased süüdistanud Malaisia võime informatsiooni ebapiisavas edastamises.

Täna liitub otsingutega Austraalia sõjalaev Ocean Shield, mille pardal on spetsiaalne mustade kastide otsimiseks loodud seade. USA laevastikule kuuluv veealune seade otsib mere põhjast kastide edastatavat signaali. Laeval võtab 3-4 päeva aega, enne kui see jõuab otsingute piirkonda, mis jääb Perthist 1800 kilomeetri kaugusele. Meri on seal umbes 2000 meetrit sügav, kuid kohati on koguni 6000-meetrisi sügavikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles