Põhja-Korea ei välista uut tuumakatsetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea pealinnas Soulis avaldati lõppeval nädalal meelt põhjanaabri raketikatsetuste vastu.
Lõuna-Korea pealinnas Soulis avaldati lõppeval nädalal meelt põhjanaabri raketikatsetuste vastu. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas täna, et ei välista uut tuumakatsetust, ning kaitses hiljutist keskmaaraketi starti, mis pälvis laialdase rahvusvahelise hukkamõistu.

«Me ei välista uut tuumakatsetust, mis oleks suunatud meie tuumaheidutuse tugevdamisele,» vahendas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA Pyongyangi välisministeeriumi avaldust.

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis reedel hukka Põhja-Korea viimase keskmaaraketi katsetuse, millele eelnes rida lühimaarakettide katsetusi.

Pyongyang nimetas ÜRO kriitikat vastuvõetamatuks ja nimetas raketistarti enesekaitseks seoses USA ja Lõuna-Korea hiljutiste ühisõppustega.

«ÜRO Julgeolekunõukogu hukkamõist meie enesekaitseks korraldatud raketikatsetuste suhtes on täiesti vastuvõetamatu. Samal ajal pigistab ÜRO silma kinni tuumasõjaõppustele, mis meie katsetusi ajendasid,» märkis Põhja-Korea välisministeerium.

«USA uute provokatsioonide korral oleme valmis sammudeks, mida vaenlane ei suuda ettegi kujutada. Kui Korea poolsaarel leiab aset katastroofiline sündmuste pööre, siis vastutab selle eest üksnes USA.»

Põhja-Korea on korraldanud aastatel 2006, 2009 ja 2013 kokku kolm tuumakatsetust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles