Eestlaste loodud programm õpetab keele selgeks 200 tunniga

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte asutaja Mait Müntel tutvustab keeleprogrammi, mille abil saab keele 200 tunniga selgeks. Foto on tehtud eelmisel suvel, mil meeskonda kuulus veel vaid kolm autorit. Lisaks Müntelile ka Ott Jalakas ja Rait Arro.
Ettevõtte asutaja Mait Müntel tutvustab keeleprogrammi, mille abil saab keele 200 tunniga selgeks. Foto on tehtud eelmisel suvel, mil meeskonda kuulus veel vaid kolm autorit. Lisaks Müntelile ka Ott Jalakas ja Rait Arro. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eestlaste loodud keeleprogramm Lingvist valiti selle looja Mait Münteli sõnul tuhandete ettevõtete seast TechStarsi start-up-programmi ja on rahvusvahelistelt investoritelt kogunud juba miljon eurot.

Esialgu saab programmi abil õppida prantsuse, hiljem ka hispaania keelt. Juurde lisatakse füüsiku ja keeleprogrammi ühe asutaja Münteli sõnul ilmselt ka saksa ja jaapani keeled.

Kuigi enamik erainvestoritest on eestlased, programm eesti keelt ei õpeta. Münteli sõnul ei ole neid, kes seda keelt õppida tahaksid piisavalt palju. Prantsuse keelt saavad eestlased siiski õppida emakeele abil.

Eelmisel aastal tutvustas Müntel Terevisioonis keeleõppeprogrammi Language Accelerator, mis lubas ükskõik millise võõrkeele igale õppurile selgeks teha 200 tunniga.

«Arvuti saab väga täpselt pidada järelevalvet selle üle, mida sa tegelikult tead. Ta saab mõõta kõiki sinu omadusi. [---] Arvuti saab salvestada kõik need 100 000 vastust, mis sa kunagi kogu enda õppeprotsessi jooksul arvutile annad, ja selle põhjal ta saab analüüsida, mis on igal hetkel kõige parem asi, mida sa võiksid õppida,» selgitas Müntel, kuidas arvutiprogrammi abil keele kiiremini selgeks saab.

Aasta aega hiljem on Münteli meeskond kasvanud kolmest kümneliikmeliseks, nimeks on saanud Lingvist ning investoritelt on kogunenud miljon eurot.

Ettevõtte suurimad investorid on Eesti ja Soome riskikapitali fondid. Lisaks on Lingvisti meeskonda toetanud kümmekond ingelinvestorit ehk eraisikut, kellest enamik on eestlased. Nende hulgas näiteks endised Skype'i töötajad.

Ärikiirendi Techstars, mis ettevõtteid maailmaturule viia aitab, on Münteli sõnul aga tõeline võit. Igal aastal kandideerib sinna tuhandeid ettevõtjaid. Valituks saavad vaid kümme parimat.

Müntel ütles, et esimese hooga on end programmi registreerinud tuhatkond inimest, keda kasutatakse programmi testimiseks. Lõppversioon peaks valmima septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles