Kindralmajor Väli: Eesti on adekvaatselt kaitstud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Väli
Neeme Väli Foto: Toomas Huik

NATO rahvusvahelise sõjalise staabi ülema asetäitja kindralmajor Neeme Väli kinnitas, et allianss on astunud pidevalt samme, et tagada Balti riikide julgeolek ning Eestil praegu Venemaa pärast muretsemiseks põhjust ei ole.

Neeme Väli rääkis Vikerraadio saatele «Uudis+» antud intervjuus, et varem on USA teatanud, et hakkab julgeoleku mõttes vaatama rohkem Aasia suunas, kuid viimase aja sündmused näitavad, et tegelikult on Euroopale jätkuvalt USAd vaja, vahendas ERR uudised.

«Kui vaadata Barack Obama hiljutisi avaldusi, siis on selge, et USA oma otsused üle vaatab ja Euroopa suunas suuremaid jõupingutusi teeb. Teisalt peab ka Euroopa ise suutma tagada elementaarse julgeoleku siin,» rääkis kindralmajor.

Ta kinnitas, et Eestis täna muretsemiseks põhjust pole, sest riik on väga adekvaatselt kaitstud ning samuti on Väli hinnangul Eestil selles mõttes ajaloos hästi läinud, et ta on oma strateegilised otsused hästi ajastanud ja sama võib öelda NATOga liitumise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles