Paet: NATO väed võiksid siia pikemaks ajaks jääda

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Stanislav Moshkov

Välisminister Urmas Paet ütles Postimehele, et rõhutab homme ja ülehomme toimuval NATO välisministrite kohtumisel NATO kollektiivkaitse ja partnerlussuhete tähtsust.

Homme ja ülehomme Brüsselis toimuval välisministrite kohtumisel on Paetil plaanis öelda, et Eestisse võiks välisjõudude toomine toimuda järjepidevalt mitte vaid kaheks kuuks.

Tema sõnul on see kiiduväärt, et Ukraina sündmuste taustal on paljud riigid, nende hulgas USA, Surbritannia, Saksamaa ja Taani, oma õhuvägesid Balti riikidesse nõus saatma. Sellegipoolest tuleks seda teha läbimõeldult.

«Kindlasti ei peaks see välja nägema nii, et korraks Ukraina sündmuste emotsiooni najal kõik pakuvad, et nüüd ja praegu kohe midagi toimuks lühiajaliselt. See tegevus peaks olema järjepidev.»

Kuidas seda läbi viia, NATO välisministrid Paeti sõnul arutama hakkavadki. «Tugevam kaitse peab olema tagatud alaliselt ja järjepidevalt, mitte ühe või teise õhuturbe rotatsiooni ajal.»

Ta rõhutab kohtumisel ka, et NATO peaks panustama partnerlussuhetesse riikidega, kes on NATOga koostööst huvitatud, et tagada meie lähinaabruse stabiilsus ja julgeolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles