Läti rahvuslased peataksid elamislubade andmise Vene investoritele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ja Vene lipud ühe Daugavpilsi hotelli juures.
Läti ja Vene lipud ühe Daugavpilsi hotelli juures. Foto: SCANPIX

Läti parlamendi rahvuslaste fraktsioon kutsub koalitsioonipartnereid peatama ajutiste elamislubade andmise Lätis kinnisvarasse investeerivatele Vene kodanikele, ütles rahvuslaste kõneisik Laila Ozolina täna BNS-ile.


Rahvuslaste ühendus esitas ühtlasi sellekohase parandusettepaneku Läti migratsiooniseadusesse.

Ettepanek volitab valitsust peatama ajutiste elamislubade väljastamist ühe või mitme välisriigi kodanikele kuni üheks aastaks eesmärgiga hoida ära oht riiklikule julgeolekule. Vajadusel võib elamislubade väljaandmise peatamist pikendada.

Parlamendi majanduse-, põllumajanduse-, keskkonna- ja regionaalpoliitika komisjon on otsustanud, et Lätis ajutist elamisluba taotlevatel välisinvestoritel tuleks maksta riigikassasse viis protsenti Lätis ostetava kinnisvara väärtusest.

Varem otsustas komisjon loobuda esmakordse elamisloa andmisel kvoodist ning tõsta elamisloa saamiseks vajaliku investeeringu miinimumväärtust 150 000 eurolt 250 000 eurole. Komisjon pole veel otsustanud, millal immigratsiooniseaduse muudatused jõustuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles