Putin Merkelile: Ukraina vajab põhiseadusreformi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Vladimir Putin 2012. aasta novembris Moskvas.
Angela Merkel ja Vladimir Putin 2012. aasta novembris Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ütles telefonikõnes Saksa kantslerile Angela Merkelile, et Ukraina vajab põhiseadusreformi, teatas Kreml täna.


«Ukraina olukorra eri aspekte arutades rõhutas president Putin Ukraina põhiseaduse reformimise olulisust,» teatas Kreml.

Vene välisminister Sergei Lavrov andis nädalavahetusel mõista, et lääne-ida pingete ainus lahendustee on teha Ukrainast föderatsioon, mis lubaks riigi idaosal kuulutada vene keel ametlikuks keeleks ja vähendada sõltuvust Kiievi keskvalitsusest.

Kremli teatel arutasid Putin ja Merkel ka olukorda Moldova separatistlikus Transnistrias ning Vene president tõstatas "vajaduse rakendada tõhusaid meetmeid piirkonnale väljaspoolt sisuliselt kehtestatud blokaadi tühistamiseks".

Moldova välisminister Natalia Gherman eitas eile Transnistria blokeerimist.

Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare annekteerimine Venemaa poolt on andnud alust kartusteks, et Moskva võib seda teha ka valdavalt venekeelse Transnistriaga, kus paikneb 1500 Vene sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles