Vene valitsuse erilennuk lendas tunde Krimmi kohal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tupolev Tu-214
Tupolev Tu-214 Foto: SCANPIX

Eile nähti Krimmi kohal tunde lendamas kahtlust tekitanud lennukit.

Lennuk tõusis hommikul õhku Sotšist ja maandus umbes kella 21. 00 kohaliku aja järgi samuti Sotši lennuväljale, edastab iltasanomat.fi.

Lennuk lendas ringjoonelisel trajektooril, mille läbimõõt oli umbes 50 kilomeetrit.

Väidetavalt oli tegemist Tupolev ehk TU-214 lennukiga, mis tõusis möödunud pühapäeval õhku Moskvast ja võttis suuna Krimmile. Eile oli see lennuk Sotšis, kust see õhku tõusus ning 12 tundi järjest Krimmi kohal lendas.

Lehekülg Russian Aviation andmetel on nimetatud lennuk Venemaa valitsuse üks erilennukitest, mis kuulub Venemaa kaitseministeeriumile.

Lennukil on olemas tänapäeva kõrgtehnoloogilised seadmed, mida võib vaja minna näiteks luures.

Venemaa ei ole ametlikult teatanud, miks see lennuk tunde Krimmi kohal lendas.

Lennundusasjatundjate sõnul ei lenda erilennukid tavaliselt ringjoonelisel trajektooril. Samuti ei saanud olla tegemist teaduslennukiga, mis tegi mingeid mõõtmisi.

Kinnitamata andmetel lendas sama Tupolev, mille registreerimisnumber on RA-64515, möödunud aasta kevadel Laadoga järve lähistel.

Arvatakse, et Vene erilennuki lendamine võis olla seoses sellega, et Venemaa peaminister Dmitri Medvedev on  praegu Krimmi visiidil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles