Hispaania arste kutsuti üles tervishoiusüsteemi kuritarvitajaid trahvima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaania arstiteaduskondade liidu president Juan José Rodríguez avaldas toetust algatusele, mille kohaselt peaksid patsiendid, kes tegelikult ei vaja ravi või kes lähevad valesse haiglasse, maksma tervishoiusüsteemi kuritarvitamise eest trahvi.


«Kui inimesed ei võta oma nimesid ootejärjekorrast maha, kui nad panevad oma nimed sihilikult topelt kirja, kui nad ei tule järele diagnoosidele või retseptidele, kui nad lähevad kiirabisse tavalise perearstikeskuse asemel,» loetles Sernín põhjuseid, mille eest peaks patsiente trahvima.

Sernín lisaks trahvitavate nimekirja ka need inimesed, kes käivad hirmude tõttu liiga tihti arsti juures ja loodavad, et see lükkab edasi nende elu lõpu.

Hispaania patsientide liidu president Carmen Flores nimetas Sendíni sõnu tõeliseks häbiks. «Mis saab, kui sul on hambavalu või kõrge palavik ning sind pannakse nädalaks ootejärjekorda. Kas me peame selle pärast maksma?» päris ta. «Sendín ei aita selle soovitusega arste. Ma kujutan ette, et nad ei toeta tema ideid, sest patsientide maksma panekuga ähvardamine pole ei sünnis ega inimlik.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles