Tänavu on liiklusavariid nõudnud mullusest 16 inimelu rohkem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva õhtupoolikul juhtus Lasnamäel Laagna teel liiklusõnnetus.
Laupäeva õhtupoolikul juhtus Lasnamäel Laagna teel liiklusõnnetus. Foto: Martin Ilustrumm

Tänavu esimese kolme kuuga hukkus liiklusõnnetuses 20 inimest ehk mullusest 16 võrra enam, samas on raskete liiklusõnnetuse arv püsinud mullusega samal tasemel.

Kui mullu jaanuarist märtsini juhtus kokku 230 rasket liiklusõnnetust, siis tänavu nelja võrra rohkem. Samas on õnnetused olnud tänavu märgatavalt traagilisemad ning nõudnud juba 20 inimelu mulluse nelja kõrval. Vigastatuid on tänavu kolme kuuga liikluses olnud 279 ehk mullusest 11 võrra vähem, selgub politsei- ja piirivalveameti (PPA) esialgsest statistikast.

Joobes juhtide süül on tänavu kolme kuuga juhtunud 20 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus viis ja sai viga 28 inimest. Mullu oli samal ajal selliseid õnnetusi 15 ja neis sai viga 22 inimest, hukkunuid aga polnud.

PPA juhtivkorrakaitseametniku Veiko Kommusaare sõnul on märtsikuu hukkunute arvu poolest olnud liikluses varasema aastaga võrreldes traagilisem, ent vigastatuid ja vigastatutega õnnetusi on kokkuvõttes vähem.

«Kuu esimesel poolel olid mitmed rasked õnnetused seotud keeruliste teeolude jaoks sobimatute sõiduvõtetega. Kuu teises pooles lisandusid liiklusõnnetused kaherattalistega. Sellega seoses tuletab politsei autojuhtidele meelde, et kaherattalised on teedel tagasi ning manöövrite sooritamisel tuleb lisaks teistele autodele harjuda märkama ka jalgrattureid ning mootorrattureid,» rääkis Kommusaar BNS-ile.

Joobes juhtimise ja raskete õnnetuste ära hoidmiseks suurendab politsei joobes juhtide vahele jäämise riski. Sellel aastal on eesmärk kontrollida juhtide joovet vähemalt 700 000 korral. Kahe esimese kuuga tehti 109 414 alkokontrolli, eelmise aasta samal perioodil oli neid 90 706.

«Usume, et teadmine sellest, et iga sõidukijuht võib sattuda kontrollitavate hulka, aitab joobes juhtimist ära hoida. Kahe kuu statistika kohaselt on alkoholi tarvitanud juhtide osakaal liikluses küll veidi vähenenud, ent kuritegelikust käitumisest põhjustatud õnnetuste arv langenud ei ole. Kui möödunud aastal ei hukkunud kolme kuu jooksul joobes juhi süül ükski inimene, siis tänavu kaotas sellistes õnnetustes elu viis inimest,» lisas Kommusaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles