Ossinovski: vene koolijuhid pole alati haridusuuendustega kaasa läinud

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avaldatud PISA testi tulemused näitasid, et sotsiaalmajanduslik olukord Eesti laste oskust probleeme lahendada ei mõjuta, aga samas saavad juhtide ja spetsialistide lapsed paremaid tulemusi. Ka said vene koolide õpilased eesti õpilastest madalamaid tulemusi.

Haridus- ja Teadusministeeriumi välishindamisosakonna nõuniku Maie Kitsingu sõnul on eesti lapsed väga heas positsioonis, sest isegi kui kodus ei ole laste tingimused kõige paremad, ei kannata nad sellepärast. Kool korvab tema sõnul kodus vajakajäämise. Samas said spetsialistide ja juhtide lapsed keskmiselt 34 punkti parema tulemuse.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ütles, et vene koolid said testis viletsamaid tulemusi tõenäoliselt koolijuhtide tõttu, kes ei ole haridusuuendustega alati kaasa läinud. Ja teiseks ei venekeelsed õpetajad on täienduskoolitustest vähemefektiivselt osalenud.

Vene õppekeelega koolide õpilaste keskmine sooritus oli 49 punkti madalam kui eesti õppekeelega koolides. Test viidi läbi 2012. aastal 15-aastaste Eesti õpilaste seas. Samal ajal tegid testi 44 OECD riigi õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles