NATO peatas praktilise koostöö Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Krimmis.
Vene sõdurid Krimmis. Foto: SCANPIX

NATO välisministrite tänasel kohtumisel Brüsselis otsustati täielikult peatada sõjaline ja tsiviilalane praktiline koostöö Venemaaga.

Ühtlasi kavatseb NATO jätkata Venemaaga NATO-Vene nõukogu kaudu poliitilist dialoogi.

«Me otsustasime peatada kogu praktilise tsiviil- ja sõjalise koostöö NATO ja Venemaa vahel,» ütlesid ministrid avalduses.

«Meie poliitiline dialoog NATO-Vene nõukogus võib jätkuda, kui on vajalik, suursaadikute ja kõrgemal tasemel, et võimaldada meil vahetada arvamusi, eelkõige selle kriisi suhtes,» märgiti avalduses.

Alliansi välisministrid «vaatavad NATO suhted Venemaaga üle järgmisel kohtumisel juunis», öeldi avalduses.

NATO välisministrid rõhutasid ühist hukkamõistu Venemaa tegudele ning Krimmi annekteerimise mitte tunnustamist.

«Me kutsume Venemaad astuma otsekohe samme, nagu see on kirjas NATO-Ukraina komisjoni avalduses, et naasta rahvusvahelise õiguse ning rahvusvaheliste kohustuste ja vastutuse täitmise juurde, ning astuma otsekohe tõelisse dialoogi poliitilise ja diplomaatilise lahenduse saavutamiseks, mis austab rahvusvahelist õigust ja Ukraina rahvusvaheliselt tunnustatud piire,» lisati avalduses.

«Venemaa on rängalt rikkunud usaldust, millel meie koostöö peab põhinema,» ütlesid ministrid.

«Praeguses olukorras on allianss juba astunud samme, et näidata solidaarsust ning tugevdada oma võimet reageerida kiiresti igale väljakutsele alliansi julgeolekule,» märgiti avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles