Liikluskaamerad võivad kihutajaid taltsutama hakata juba uuel aastal

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaatsest kiiruse mõõtmisest teavitav liiklusmärk Tallinna-Tartu maanteel Harjumaal. Siseminister ei avaldanud, kus kontrollmõõtmine läbi viidi.
Automaatsest kiiruse mõõtmisest teavitav liiklusmärk Tallinna-Tartu maanteel Harjumaal. Siseminister ei avaldanud, kus kontrollmõõtmine läbi viidi. Foto: Toomas Huik

Kuigi riigikogu pole veel heaks kiitnud kaameratega tuvastatud kihutajate karistamist, kavatseb maanteeamet veel sel aastal paigaldada 16 kiiruskaamerat.

Kuigi riigikogu pole võtnud lõpliku seisukohta kiiruskaameratega tuvastatud kiiruse ületajate karistamise seaduslikkuse kohta, on maanteeamet kuulutanud välja riigihanke Tallinna-Tartu maanteele paigutavate kaamerate ostmiseks, kirjutas Eesti Päevaleht.

Maanteeameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialisti Siim Vaikmaa sõnul paigaldatakse esimesed 16 kiiruskaamerat veel selle aasta lõpuks. Kaht suurimat Eesti linna ühendava maantee jaoks mõeldud kaamerad peaksid olema paigaldatud tuleva aasta esimese poolaasta jooksul.

«Ma usun, et oktoobris-novembris kiidab riigikogu ka liikluskaameraid puudutavad seadusemuudatused heaks. Poliitiline tahe selleks on olemas, sest kiiruskaamerad aitavad parandada liikluse olukorda,» lausus võimuliidus oleva Isamaa ja Res Publica liidu liige ning riigikogu õiguskomisjoni juhtiv Ken-Marti Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles