Põhja-Korea liider ähvardas USA maatasa teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un.
Kim Jong-Un. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un hoiatas tulevahetuse järel Lõuna-Koreaga ohtliku olukorra tekkimise eest Korea poolsaarel


Kim ütles eile riigi sõjaväeladvikuga kohtudes, et hiljutistes pingetes on süüdi USA ja Soul, kes on Pyongyangi rahuettepanekud jalge alla tallanud.

«Olukord on äärmiselt tõsine. USA ja teised vaenulikud väed hoogustavad meie suuremeelsust ja head tahet ignoreerides oma manöövreid selleks, et meie vabariiki poliitiliselt hävitada, majanduslikult isoleerida ja sõjaliselt purustada,» edastas Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA kolmapäeval Kimi sõnu.

Põhja-Korea sõjavägi ja rahvas ei kavatse iial taluda USA vaenulikku poliitikat ja teevad selle maatasa, lisas ta.

Veel kuu aega tagasi näis kahe Korea suhetes esinevat sula, nende diplomaadid pidasid kõnelusi ning Korea sõjas lahutatud perekonnad said üle kolme aasta taas kokku.

Seda ei paistnud häirivat ka veebruari alguses alanud Lõuna-Korea ja Ühendriikide iga-aastased õppused.

Olukord Korea poolsaarel hakkas pingestuma eelmisel kuul pärast stalinistliku riigi raketikatsetusi, mille käigus tulistati välja kümneid lühimaa- ja kaks keskmaaraketti.

Üleeile tulistas Pyongyang Lõuna-Korea kaitseministeeriumi andmetel kolmetunnise lahinglaskmise õppuste käigus välja pool tuhat mürsku, millest umbes sada kukkus lõunanaabri vetesse. Lõuna-Korea tulistas vastu.

Pooled ei paistnud tulistavat kindlaid sihtmärke, suunates tule merele, ütles Lõuna-Korea kaitsejõudude peastaabi esindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles