Malaisia politseiülem: lennuki kadumise põhjus ei pruugi selguda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennukit otsiv Austraalia mereväe laev.
Kadunud lennukit otsiv Austraalia mereväe laev. Foto: SCANPIX

Kadunud Malaisia reisilennuki juhtumi uurimine võib võtta väga pikka aega ning juhtunu põhjus ei pruugigi selguda, hoiatas täna Malaisia politseiülem Khalid Abu Bakar.
 

Tema sõnul keskenduvad uurijad endiselt neljale võimalikule versioonile, milleks on kaaperdamine, sabotaaž ning pardalviibinute eraelulised või psühholoogilised probleemid.

Uurijad keskenduvad tema sõnul jätkuvalt neljale võimalikule versioonile - kaaperdamine, sabotaaž ning pardalviibinute eraelulised või psühholoogilised probleemid.

«Uurimine võib kesta väga pikka aega. Me peame tegema selgeks iga üksikasja,» sõnas Khalid ja nentis, et sellegipoolest ei pruugi lõpuks selguda isegi õnnetuse tegelikku põhjust.

Politseiülem rääkis, et pilootide ja meeskonnaliikmete lähedastega on viidud läbi üle 170 intervjuu, samuti uuritakse sabotaaži välistamiseks lennuki pardal olnud kaupa ja isegi reisijatele serveeritud toitu.

Täna saabus lennuki otsijatele appi Briti mereväe allveelaev HMS Tireless.

Malaisia riikliku lennufirma Malaysia Airlines reisilennuk Boeing 777 kadus radariekraanidelt 8. märtsi varahommikul veidi pärast starti Kuala Lumpurist teel Pekingisse. Lennuki pardal oli 239 inimest. Algselt Lõuna-Hiina merele keskendunud otsingud on jõudnud välja India ookeani lõunaossa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles